Hemtjänst
Gör ditt tryggaste val!
Kontakta oss

Välkommen till Alminia

Alminia ger dig hemtjänst med personlig service, omsorg och omvårdnad med god kvalitet utformat efter dina behov, önskemål och förutsättningar. Vår målsättning är att stärka dig till ett självständigt och meningsfullt liv med en möjlighet att bo kvar hemma så länge du önskar. Vi anser att det är viktigt att du har kontinuitet och inflytande över insatsernas utformning. 
Vi på Alminia erbjuder mångårig erfarenhet av omsorg och omvårdnad samt en trygg och kontinuerlig hemtjänst med kunden i fokus.

Våra värdeord:

 • Respekt
 • Engagemang
 • Kompetens
 • Omsorg
 • Trygghet

Vårt erbjudande:

 • Hushållsnära tjänster
 • Mat och måltider
 • Städning
 • Tvättning
 • Omvårdnad kväll/natt
 • Utryckning på trygghetslarm
 • Inköp av dagligvaror

Om oss

Efter år av ideellt arbete och för att hjälpa sin bror som är funktionshindrad och senare även andra med myndighetskontakter, startade Anastasia år 1995 Svensk Assistans och Handikappservice för att kunna ägna sig åt detta på heltid. Sju år senare och efter flertalet förfrågningar så startade Anastasia även ett hemtjänstföretag, vilket skulle komma att bli Alminia. Anastasias mål har alltid varit att hjälpa sina kunder att leva ett så rikt liv som möjligt, utan att känna sig begränsad av funktionsnedsättning, sjukdom eller skada.

Så ansöker du om hemtjänst

För att kunna få stöd och hjälp i hemmet kontaktar du en biståndshandläggare hos kommunen. Du kan få ansökningshandlingarna postade till dig eller själv ladda ned dem via kommunens hemsida.

Bedömning av dina behov sker på individuell grund. Kommunen är skyldig enligt Socialtjänstlagen (SoL) att gå igenom dina individuella förmågor och behov och väga in dessa när beslut fattas om vilket stöd du har rätt till. Efter utredningen får du ett beslut om vilken hjälp som beviljats. Beslutet omprövas när situationen förändras.

Du får alltid ett skriftligt beslut på din ansökan och är du inte nöjd med beslutet kan du överklaga till Förvaltningsrätten. Det står i ditt beslut hur du ska gå tillväga för att överklaga.

I många kommuner får du själv välja leverantör inom hemtjänsten. När du har valt Alminia och fått ett beslut från kommunen kontaktar vi dig och bokar in ett möte. Vid det mötet går vi igenom dina behov och önskemål som baseras på kommunens beslut. Vi kommer sedan att göra en arbetsplan/genomförandeplan där det noggrant står hur du vill att din hemtjänst ska utföras.

Tips och råd: Har du några ytterligare frågor, funderingar eller tycker att det verkar krångligt så kan du alltid höra av dig till oss så kan vi tillsammans gå igenom vad det är du behöver göra för att kunna söka hemtjänst.

Jobba hos oss

För att jobba i hemtjänsten behöver man vara undersköterska och ha körkort. Ditt jobb som undersköterska i hemtjänsten är meningsfullt, du gör skillnad. Hos Alminia måste du ha service känsla, empati och känna stort ansvarstagande. I Hemtjänsten är det viktigt att man har stor respekt för kunden då kundens hem är ens arbetsplats. Att man hjälper medmänskor i deras vardag som kan innebära hjälp med personlig hygien, på- och avklädning, att äta, kommunicera i tal och skrift, förflyttningar, hjälp med diverse hushållssysslor. Hur hjälpen ser ut beror helt på vad kunden har för behov och vad som har beviljats av biståndsbedömaren från kommunen. Så som undersköterska i hemtjänsten så måste man vara bered på att behoven och önskemålen ändras vilket kräver att man är lyhörd

Gå in på platsbanken för att se våra lediga tjänster.

Älvsjö

Varuvägen 9, Älvsjö, Sverige

Katrineholm

Kungsgatan 2, Katrineholm, Sverige

Norra Stockholm

Järnvägsgatan 26A, 172 35 Sundbyberg, Sverige

Söderköping

Skönbergagatan 10, 614 30 Söderköping, Sverige

Telefon: 0121-136 60

Västra Stockholm

Pajalagatan 56, 162 65 Vällingby, Stockholm, Sverige

Kontakt

Ort:

[recaptcha]

Till sidans topp